Nieuwsberichten

Binnenkort krijgt Basisschool de Piramide Europawijk een nieuwe website!

Onze nieuwe site wordt nog overzichtelijker en u kunt er praktische informatie vinden over de school.

Ook werken wij aan een speciale Facebookpagina voor de school. Daar houden wij u op de hoogte van actuele gebeurtenissen in de school. 

Totdat de nieuwe site en de Facebookpagina online gaan, kunt u op de volgende manieren met ons contact opnemen:

Telefoonnummer:
023 533 8064

E-mailadres:
europa@spaarnesant.nl

Adres:
Duitslandlaan 9
2034 BC Haarlem

Welkom op de Piramide Europawijk!
De Piramide Europawijk is een multiculturele school die al jaren een centrale plek heeft in de Europawijk.
Op onze school zitten 170 leerlingen die verdeeld zijn over 9 groepen.
Wij beheren een eigen peuterspeelzaal, de Mini Piramide. De doorgaande lijn van peuters naar groep 1 is hierdoor gegarandeerd.
Het leerlingenaantal groeit elk jaar en daar zijn wij natuurlijk erg tevreden over!
Onze school heeft een gezellige, open sfeer. Er zijn duidelijke afspraken en regels die er zorg voor dragen dat kinderen zich in een rustige en veilige omgeving kunnen ontwikkelen.
Ouderbetrokkenheid vinden wij van groot belang. Er worden daarom maandelijks koffieochtenden en oudercursussen voor de ouders georganiseerd.
Onze school verzorgt huiswerkbegeleiding vanaf groep 4.

We beschikken over een enthousiast team dat er alles aan doet uw kind zo goed mogelijk te begeleiden in zijn/haar ontwikkeling. Er is mogelijkheid tot het geven van extra ondersteuning en extra uitdaging in alle groepen, zodat wij het beste uit uw kind kunnen halen.

Bent U geïnteresseerd en wilt u graag een kijkje nemen op onze school? Maak dan gerust een afspraak met de directie. Ik laat u graag onze gezellige school zien en kan dan al uw vragen beantwoorden.

U bent van harte welkom!!

Jaqueline Boogaard
Directeur OBS de Piramide Europawijk
023-5338064 of europa@piramide-haarlem.nl

TOP- Inspectiebezoek op Piramide Europawijk!!
Vrijdag 15 april ’16  is de inspectie van Onderwijs op onze basisschool geweest voor een onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. Dit onderzoek wordt eens in de vier jaar bij alle scholen in Nederland afgenomen. De inspectie was uitermate tevreden over onze school: Een goede pedagogische sfeer, goede zorg voor de kinderen, onderwijs op maat, een veilig klimaat waar kinderen zich prettig voelen, een goede kwaliteit van lessen en enórm betrokken ouders. Al met al een resultaat om trots op te zijn!!

Onze school heeft de hoogt mogelijke score behaald en de inspecteurs vertelden ons dat ze deze score pas drie keer eerder aan een school hebben gegeven!

Ook onze peuterspeelzaal, de Mini Piramide, heeft afgelopen vrijdag 22 april VVE inspectiebezoek gehad van dezelfde twee inspecteurs van de onderwijsinspectie en ook de Mini Piramide heeft een top resultaat neergezet. Op vijftien onderdelen is onze peuterspeelzaal zelfs een voorbeeld voor andere zalen zoals o.a. op het pedagogische klimaat, de zorg voor de peuters, het aanbod op maat en de doorgaande lijn naar de basisschool.

Het team van OBS de Piramide Europawijk is erg blij en trots dat de inzet zo gewaardeerd is door de inspectie. De school gaat vol vertrouwen door met het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs aan jullie kinderen!

OBS de Piramide Europawijk wordt telkens gezonder!!!!!
Wij zijn erg blij met de gezonde traktaties die op school worden uitgedeeld. Het prikbord in de aula hangt al vol met prachtige foto’s van trotse leerlingen met een originele gezonde traktatie.
We zien ook al kinderen die een gezond tussendoortjes en lunch mee krijgen naar school!
Noor uit groep 8 neemt al vanaf groep 7 een gezond lunchtrommeltje mee. Ook ander leerlingen van groep 8 eten super gezond!!! Top hoor!

                                                     
Vooral in de onderbouw worden er nog regelmatig pakjes drinken meegegeven. Deze pakjes bevatten veel suikers. De pakjes zijn eenvoudig te vervangen door water. Water is gezonder en minder schadelijk voor het gebit.
In de midden/bovenbouw nemen al veel kinderen water mee naar school.
De GGD ondersteunt scholen met het stimuleren van gezond eten op school. Ook zij adviseren bijvoorbeeld druiven, tomaatjes, komkommer, geschilde sinaasappel als gezonde tussendoortjes.
In november doet onze school mee aan het Nationale Schoolontbijt om ook gezond ontbijten onder de aandacht te brengen. 

DigiDuif
Alle ouders hebben een brief gehad via school van Digiduif. In deze brief staat precies hoe u zich moet aanmelden bij Digiduif. Doet u dit zo spoedig mogelijk. Hebt u hulp nodig? Laat het ons weten, we helpen u graag! We willen graag dat alle ouders z.s.m. te bereiken zijn via DigiDuif! Kijkt u ook eens naar de instellingen, u kunt aanvinken dat u wilt dat andere ouders uit de groep van uw kind uw contactgegevens kunnen zien.
Wilt u dit niet, dan deze mogelijkheid niet aanvinken!

Nieuwe kinderen inschrijven!
Bezoeken uw kind (eren) OBS de Piramide en hebt u thuis nog een kind van 0 jaar? Of een kindje van 1 jaar? Van 2 jaar? Van 3 jaar? En weet u zeker dat u voor dit kind een plaatsje wilt op onze school als het 4 jaar is? Wacht u dan niet langer en maakt u s.v.p. zo snel mogelijk een afspraak met juf Jaqueline voor de inschrijving!! Wij hebben voor de komende jaren al goed gevulde groepen en reserveren graag een plaatsje voor de kleine! Broertjes en zusjes van kinderen die al bij ons op school zitten, hebben voorrang! Ook kunt u het contactformulier op onze website invullen, u wordt dan gebeld voor het maken van een afspraak.

obs De Piramide Europawijk
Duitslandlaan 9
2034 BC  HAARLEM
023 5338064